Kwalifikacyjne kursy zawodowe
HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań
Planowany termin kursu: 01.09.2022 – 30.11 2023
Wymiar godzin kształcenia: 520 h
CELE KSZTAŁCENIA
Słuchacze, którzy ukończą kurs powinni
być przygotowani do
wykonywania zadań zawodowych w zakresie kwalifikacji HGT.02. Przygotowanie i
wydawanie dań:
1) oceniania jakości produktów;
2) przechowywania żywności;
3) obróbki produktów i przygotowania stanowiska pracy;
4) obsługi sprzętu gastronomicznego;
5) przygotowania dań zimnych, gorących i podstawowych
deserów;
6) wydawania dań.
EFEKTY KSZTAŁCENIA
Nazwa
jednostki efektów kształcenia |
HGT.02.1.Bezpieczeństwo i higiena pracy |
HGT.02.2.Podstawy żywienia i gastronomii |
HGT.02.3.Przyjmowanie i magazynowanie
żywności |
HGT.02.4.Przygotowanie dań |
HGT.02.5.Wydawanie dań |
HGT.02.6.Język obcy zawodowy |